neinvazivni-prenatalni-test

MOJ PRENATALNI TEST – najdostupniji test na tržištu

Na pitanje šta za njega predstavlja najveće bogatstvo, svaki roditelj će, bez sumnje, reći da je to zdravlje djeteta. Zdravlje jeste najveće bogatstvo, bez obzira da li je u pitanju zdravlje odraslog čoveka ili nerođene bebe. Iako se kaže da novac ne može kupiti zdravlje, ponekad se čini da prilike ipak nisu za sve iste i da se onima sa više novca na bankovnom računu, otvaraju dodatne prilike čak i po pitanju brige o zdravlju. Dijete u stomaku, naravno, o svim tim monetarnim peripetijama nema ideju, a na roditeljima je da mu priušte najbolju prenatalnu njegu. 

 

Ne mogu nas onda ni začuditi razočaranje i frustracija koje budući roditelji osjećaju, kada saznaju da ne mogu svom djetetu priuštiti bitan segment prenatalne njege. Mladi roditelji koji su na početku svojih karijera i tek zasnivaju porodicu, buduće samohrane majke,  budući roditelji koji su godinama štedjeli za vantelesnu oplodnju, pa čak i oni koji jednostavno žive od mjeseca do mjeseca, prije rođenja djeteta stavljaju prst na čelo. Svaki roditelj svom detetu želi da priušti ono najbolje, ali je ponekad situacija, nažalost, poražavajuća.

 

Kada ljekar informiše buduće roditelje o prenatalnom testiranju, najčešće napominje da ono nije obavezno i da roditelji o tome sami donose odluku. Iako nije obavezno, ljekar će neinvazivno prenatalno testiranje uvijek preporučiti. Zahvaljujući savremenim metodama, na osnovu samo malog uzorka venske krvi majke, u vrlo ranoj trudnoći moguće je dobiti uvid u potencijalne genetske probleme, kao i otkriti pol bebe. Blagovremeno informisanje kada je zdravlje u pitanju, u brojnim slučajevima je spasonosno, te dozvoljava da se prilagodimo i, ako je potrebno, preduzmemo određene korake. Roditelji koji nisu u mogućnosti da finansiraju prenatalno testiranje, ostaju uskraćeni za važne podatke o stanju djeteta . Ukoliko problem zaista postoji, ljekar neće dobiti uvid u rezultate testiranja, te neće ni imati priliku da buduće roditelje posavjetuje i predoči im opcije. Ako nema informacija o stanju ploda, ljekar ne može roditeljima prenijeti svoje znanje. Znanje je, pored zdravlja, najveće bogatstvo. 

 

MOJ PRENATALNI TEST daje uvid u moguće postojanje najčešćih aneuplodija, koje su kompatibilne sa životom nakon 10. nedjelje trudnoće. U slučaju da je rezultat pozitivan, odnosno ako je pronađena određena hromozomopatija, troškove dalje dijagnostičke procedure snosimo umjesto vas. MOJ PRENATALNI TEST namjenjen je svim trudnicama, a posebno se preporučuje u slučajevima nepovoljnog nalaza dabl i tripl testa, suspektnog ultrazvučnog pregleda, opterećene porodične anamneze. Test se preporučuje svim trudnicama koje imaju više od 35 godina, u trudnoćama koje su rezultat vantelesne oplodnje, u slučajevima postojanja prethodnih spontanih pobačaja i svima koji žele da izbjegnu rizik koji sa sobom nose invazivne dijagnostičke procedure. Apsolutno svaka trudnoća nosi rizik od hromozomopatija, bez obzira na godine starosti, porodičnu anamnezu ili zdravlje trudnice. Skrining testovi u ranoj trudnoći, iz tog razloga, važni su svima.

 

Cijena prenatalnog testiranja ponekad može da bude u visini (ili čak viša) od prosečne plate, što znači da veliki broj trudnica u našoj zemlji, testiranje jednostavno ne može da priušti. Ne govorimo o luksuzu ili hiru koji ne možemo da finansiramo, reč je o osnovnoj potrebi roditelja da od početka brine o zdravlju svog djeteta. Svaka trudnica zaslužuje da kroz trudnoću prođe bez briga i stresa i da mirno uplovi u vode roditeljstva. Baš zato je MOJ PRENATALNI TEST najdostupniji test na tržištu. U pitanju je savremeni prenatalni test najnovije generacije, koji je neinvazivan, siguran i bezbjedan i za majku i za bebu. Može da se izvrši već od 10. nedjelje trudnoće, a ukazuje na prisustvo ili odsustvo najčešćih hromozomskih anomalija. Namenjen je svim budućim majkama koje žele bezbrižnu trudnoću.

 

Baš zato što je namjenjen svim trudnicama, vodimo se idejom da MOJ PRENATALNI TEST mora biti i svima dostupan. Sama cijena testa je znatno snižena, kako bi bila prilagođena svakom budžetu. Sem toga, postoji mogućnost plaćanja na rate, putem kredita komercijalnih banaka, bez troškova učešća, obrade kredita ili kamate. Otvorena je i mogućnost plaćanja na 3 mjesečne rate, bez banke i bez kredita. Dovoljno je priložiti ovjerenu administrativnu zabranu, od strane poslodavca. Ako se pitate u čemu je caka, cake jednostavno nema. Nema ni sitnih slova, uslovljavanja, niti povezivanja s bilo kojim dodatnim proizvodima. Stvar je jasna – MOJ PRENATALNI TEST je test namenjen svim trudnicama i dostupan svim trudnicama. 

 

Mnogi smatraju da je cijena odraz kvaliteta. Zato je razumljivo da će se pojaviti sumnja da daleko najniža cijena prenatalnog testiranja u zemlji, znači da test ne garantuje kvalitet ili pouzdanost. Međutim, upravo je suprotno. MOJ PRENATALNI TEST omogućava temeljnu i kvalitetnu analizu uzoraka, već od 10. nedelje trudnoće daje uvid u vjerovatnoću postojanja najčešćih aneuplodija, otkriva pol bebe, određuje fetalnu frakciju, ima najmanji procenat neuspelih testova (samo 0,1%), stepen pouzdanosti rezultata je čak 99%, a rezultati se dobijaju već posle 7-10 dana. U pitanju je bezbolna i neinvazivna metoda, bez rizika po bebu i po mamu. Pogodan je i za bliznačke trudnoće. Nije riječ o nižoj cijeni na uštrb kvaliteta, nego, jednostavno, o najdostupnijem prenatalnom testu u BiH. 

 

Obično se kaže da ako nešto zvuči previše dobro da bi bilo istinito, vjerovatno to i jeste. Međutim, u ovom slučaju, cijena i način plaćanja su baš onakvi kakvi bi trebalo da budu. Ništa nije previše dobro da bi bilo istinito, nego baš onakvo kakvo bi trebalo da bude. Kada kažemo da je MOJ PRENATALNI TEST namjenjen svim trudnicama, smatramo da bi onda svima i trebalo da bude dostupan.